maandag, 19. december 2005 - 23:38

Oranje oefent vier keer

Het Nederlands elftal oefent vier keer in de voorbereiding naar het WK in Duitsland. Dit maakte de KNVB maandag bekend.

Op 1 maart start Oranje de oefenreeks met een wedstrijd in de Amsterdam ArenA tegen Ecuador. De nummer drie van Zuid-Amerika is tijdens het WK ingedeeld in een groep met onder meer Duitsland.

Vanaf 21 mei zal bondscoach Marco van Basten dagelijks met zijn internationals bezig zijn tot 4 juni, de dag van het laatste oefenduel. Op 21 mei vertrekt de selectie naar Zwitserland voor een zesdaags trainingskamp in Lausanne. Op 27 mei treedt Oranje in De Kuip aan tegen Kameroen, dat in de kwalificatieronde werd uitgeschakeld door Ivoorkust.

Van 29 mei tot en met 4 juni verblijft de nationale ploeg in Hoenderloo, waarna op 1 juni in Eindhoven tegen Mexico wordt gespeeld. De Mexicanen zitten tijdens het WK in een groep met onder meer Portugal.

De laatste oefenwedstrijd is tegen het Australië van Guus Hiddink, dat het in Duitsland onder meer opneemt tegen Brazilië. Twee dagen later reizen Van Basten & Co naar het Parkhotel Adler in het Zuid-Duitse Hinterzarten. Op 11 juni speelt Oranje het eerste WK-groepsduel tegen Servië & Montenegro.
Categorie:
Tag(s):