maandag, 25. april 2005 - 11:22

Oranje-vereniging Enschede heel de wereld over

Enschede

Oranje-vereniging Enschede is donderdag 28 april uitgebreid te horen in alle Engelstalige landen ter wereld. Radio Nederland Wereldomroep (RNW) zendt namelijk in het programma 'Dutch Horizons' een uitgebreide reportage uit over de vereniging en de voorbereidingen voor de Holland Casino Nacht van Oranje en Koninginnedag.
<BR>

Een verslaggeefster van het programma bezocht Enschede een paar weken geleden om de verschillende activiteiten van de Oranje-vereniging Enschede in kaart te brengen om zo een uitgebreid portret te maken van de vrijwilligers en betrokkenen. Zo werd een bezoek gebracht aan het Enschede UIT bureau, werd het promotieteam van de Oranjevereniging Enschede bezocht, kwam de uitgever van het prentenboek 'De Koningin gaat kamperen' aan het woord en werd de repetitie van de Twentse Politie Kapel in de Hermantap bijgewoond. Daarnaast is het nieuwe initiatief van de Oranjevereniging Enschede, 'De meest Oranje persoon van Enschede verkiezing', uitgebreid aan bod gekomen. Omdat het portret in de Engelstalige landen te horen zal zijn, is de gehele reportage in het Engels gemaakt.

Het radioprogramma “Dutch Horizons� besteedt aandacht aan de Oranjevereniging Enschede in het kader van het Zilveren Regeringsjubileum van koningin Beatrix en probeert in de meest brede zin van het woord een goed beeld neer te zetten van de Nederlandse maatschappij. Dit wordt onder meer gedaan door reportages te maken over belangrijke publieke debatten, het brengen van sociale onderwerpen en personen aan het woord te laten over interessante onderwerpen.

De reportage over de Oranjevereniging Enschede is a.s. donderdag in Nederland te beluisteren via de korte golf, middengolf en via internet. Daarna zal de reportage nog een aantal dagen op te vragen zijn via het audio-archief.

© BON/foto: Robert Hoetink.
Provincie:
Tag(s):