woensdag, 9. februari 2005 - 15:23

Oranje verslaat Engeland:2-1

Jong Oranje heeft dinsdag op imposante wijze gewonnen van Jong Engeland. Het team van bondscoach Foppe de Haan won met 2-1. Dit betekende de eerste winst in de geschiedenis bij de Engelse leeftijdsgenoten. Bij vlagen wist de ploeg met goed combinatievoetbal de gastheren te overheersen.

De wedstrijd werd in Derby voor een uitverkocht huis gespeeld. Ruim 33.000 toeschouwers zagen Oranje na negen minuten op voorsprong komen via een doelpunt van Collins John, die onder contract staat bij het Engelse Fulham. Voor rust, waarin Oranje imponeerde, maakte Eldridge Rojer nog de 0-2 door vrij in te koppen op een vrije trap van Stijn Schaars. Vlak voor tijd deed Leroy Liyta nog wat terug voor de Engelsen.

Opvallend daarbij was dat Jong Oranje gehavend aan de strijd begon. Foppe de Haan zag maandagavond Civard Sprockel, Ramon Zomer en Michael Jansen afvallen op de laatste training. Eerder waren Klaas Jan Huntelaar, Robin van Persie en Danny Mathijssen al afgevallen vanwege blessures.


Opstelling Jong England: Carson (46'Camp), Hoyte ('65'Lita), Baines(46'Welsh),
Huddlestone, Taylor, Ridgewell, Routledge (70'Marney), Whittingham, Cole (41'Stead), Ashton (46'Richardson), Milner.

Opstelling Jong Oranje: Waterman, Verhaegh, Wolfgang (77'Maduro), Van Mosselveld, Braafheid, Schaars, De Ridder,Fafiani (85'Tuyp), John, Hofs, Rojer (83'Korf).

© BON / PRO SHOTS
Categorie:
Tag(s):