zaterdag, 2. juli 2005 - 14:57

Oude IJsselbrug Zutphen afgesloten

Zutphen

De hele maand juli gaat de Oude IJsselbrug dicht voor al het gemotoriseerd verkeer wegens onderhoud. Er zullen verschillende werkzaamheden gelijktijdig worden uitgevoerd. Zo wordt onder andere het betondek van de westelijke aanbrug gerenoveerd, de hefbrug vervangen, de oostelijke aanbrug versterkt en de boogbrug gereinigd. Al het gemotoriseerd verkeer dient gebruik te maken van de nieuwe IJsselbrug. Alle omleidingen staan vanaf de invalswegen met gele borden aangegeven. Voetgangers, (brom)fietsers en bestuurders van een scootmobiel of brommobiel kunnen wel gebruik blijven maken van de brug.

Openbaar vervoer:

De firma Oostenenk vervangt gedurende de werkzaamheden aan de oude IJsselbrug de Beverbus. Deze bus vervoert senioren van de verschillende verzorgingsinstellingen in Zutphen. Binnen de dienstregeling kan de Beverbus immers niet via de nieuwe brug naar De Hoven rijden. Daarom zal Oostenenk een taxi inzetten die de Beverbusroute naar De Hoven rijdt via de nieuwe brug. Daarbij zal de taxi op de tijdstippen die in de gewone dienstregeling zijn aangegeven, op Mulderskamp zijn. (maandag tot en met zaterdag om 09.50 - 11.20 - 12.50 - 14.20 - 15.50 uur).
Omdat de route langer is, zal de taxi wat eerder uit de stad vertrekken en later dan de dienstregeling weer terugkeren. Buslijn 114 van Syntus rijdt tot aan de brug, passagiers kunnen dan de reis te voet vervolgen.

Van donderdag 7 juli 20. 00 uur tot vrijdag 8 juli 06. 00 uur is de brug ook voor voetgangers en (brom)fietsers, scootmobielen en brommobielen afgesloten. © BON- foto: FBF.nl
Provincie:
Tag(s):