zaterdag, 24. september 2005 - 21:40

Ouder echtpaar gewond bij overval

Zeeland

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie de melding dat er een gewapende overval had plaatsgevonden in een woning aan het Burgerveld in Zeeland. Bij hun komst ter plaatse bleek dat een van de bewoners, een 76 jarige man gewond was. Hij is voor onderzoek en behandeling aan aangezichtsverwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 68 jarige vrouw van dit slachtoffer verklaarde geslagen en geschopt te zijn.

Volgens de slachtoffers waren zij rond 01.00 uur thuis gekomen en liepen er drie onbekende mannen achter hen. Toen zij hun woning binnen wilden gaan werden ze met kracht naar binnen geduwd waardoor zij ten val kwamen. De drie overvallers volgden. Een van hen dwong de vrouw onder bedreiging van vermoedelijk een vuistvuurwapen om geld en sieraden af te geven.

De overvallers zouden volgens het echtpaar een tot anderhalf uur in de woning geweest zijn. De gehele woning werd doorzocht. Van de daders is bekend dat twee van hen slank van postuur waren met een lengte van ongeveer 1.80 meter. De derde dader was beduidend korter en had een dik postuur. Zij spraken gewoon Nederlands en hebben de woning verlaten in de richting van het Luttelveld. ©BON
Provincie:
Tag(s):