vrijdag, 22. juli 2005 - 22:49

Ouderen kunnen de pot op

Zwolle

Een 51-jarige bejaardenverzorgster uit Zwolle hield er kennelijk hele aparte verzorgingsmethodes op na. De vrouw zou ouderen op het toilet hebben opgesloten om zo aan de werkdruk te ontkomen. De leiding van Driezorg, waar de bewuste vrouw sinds vier maanden in dienst is, wil het contract met de bejaardenverzorgster via de Rechtbank ontbinden.

Volgens de werkgever zou de bejaardenverzorgster meerdere keren ouderen op het toilet hebben achtergelaten terwijl zij zelf een sigaretje aan het roken was. Ook zou ze een oudere dame op het toilet van haar eigen kamer hebben opgesloten. Het slachtoffer kreeg de uitdrukkelijke opdracht mee dat ze in geen geval gebruik mocht maken van de alarmknop. De situatie leek te escaleren omdat de bejaarde vrouw kampt met een oorlogssyndroom. De bejaardenverzorgster ontkent de genoemde incidenten.

Hoewel ze sinds april van dit jaar op non actief is gesteld geeft ze uitdrukkelijk te kennen weer snel aan de slag te willen. Ze vindt dat zij haar werk naar behoren verricht en dat ze met een aantal bejaarden zelfs een speciale relatie zou hebben opgebouwd. De directie van Driezorg heeft een totaal ander beeld van de vrouw en wil de arbeidsovereenkomst ontbinden. Het laatste woord in deze opmerkelijke zaak ligt bij de Rechtbank die volgende week uitspraak doet.

Tekst: MediaHuis Zwolle
Provincie:
Tag(s):