dinsdag, 11. januari 2005 - 13:24

Oudste stad Nederland krijgt dromen cadeau

Nijmegen

De Kunstbende, de grootste landelijke wedstrijd in kunst voor jongeren, laat Nijmegen dromen. Zondag 17 juli 2005, tijdens De Affaire in het Valkhofpark, presenteert de Kunstbende haar Voorronde Gelderland.

Jongeren uit heel Gelderland laten dan zien hoe zij het Kunstbende thema ‘Droom!’ verwerkt hebben in een eigen dans, film, beeld, muziek, taal, theater act of een smeltkroes hiervan.

Op zaterdag 15 januari wordt in de Mariënburgkapel in Nijmegen om 15.15 uur het startschot gegeven voor de 15e Kunstbende. Kunstbende cracks Diederik Smit, Arman Abramjan en Jason Nguyen bieden de oudste stad van Nederland een cadeau aan dat speciaal in het kader van Nijmegen 2000 is gemaakt. Dit artistieke voorproefje op de Voorronde zal in ontvangst worden genomen door de wethouder van cultuur, Ton Hirdes, en de voorzitter van de stichting Nijmegen 2000 jaar, Jacques Thielen.

Vasthouden aan dromen, idealen, wilde plannen en uitkomen voor je mening en daarin ook gehoord én serieus genomen worden; dat is wat de Kunstbende wil realiseren met de jongeren in Nederland.

De Kunstbende biedt een professioneel podium aan jongeren van 13-19 jaar die zich artistiek willen uiten. In dit jubileumjaar zal de Kunstbende plaatsvinden op buitenpodia.
Deelnemers maken kans op een plaats in de finale op 15 oktober van dit jaar te Amsterdam. Voor meer informatie en opgave voor de wedstrijd, kijk op www.kunstbende.nl
Provincie:
Tag(s):