donderdag, 27. oktober 2005 - 11:52

Ouwe rockers staan alweer te trappelen

Enschede

Op 11 december vindt alweer de negende editie plaats van het onderhand beroemde Textielbeat festival. Zes uur lang staan er dan zo'n 20 bandjes op het podium die de buurthuizen en jongerencentra in de sixties onveilig maakten. De voorverkooop begint a.s. zaterdag en de kaarten zijn meestal in een mum van tijd uitverkocht, dus wees er snel bij.

Wethouder André le Loux is zaterdag 29 oktober aanwezig bij de start van de voorverkoop voor het Textielbeat Festival. Tijdens de start wordt tevens de mini-CD ‘Textielbeat helpt Sri Lanka’ gepresenteerd. Wethouder Le Loux overhandigt dan het eerste exemplaar van de mini-CD aan een persoon die sinds de jaren zestig van betekenis is geweest voor Enschedese muzikanten, en die ook nu nog betrokken is bij het Textielbeat Festival.

De presentatie en overhandiging is om 10.15 uur bij Muziekhandel Knoop, Noorderhagen 80 in Enschede, een van de voorverkoopadressen. Tevens luistert een groot aantal sixties-muzikanten de presentatie op.
De overige voorverkoopadressen zijn Go Planet, Autobedrijf Siem Duivelaar en de Twentehallen. De toegangsprijs bedraagt € 15,=

Het publiek ontvangt bij elke toegangskaart ook de mini-CD. Daarop staan drie nummers, waarvan alle teksten en van twee nummers ook de muziek zijn geschreven door sixties-muzikanten, speciaal voor weeskinderen in Sri Lanka die door de tsunami op Tweede Kerstdag 2004 hun familie en huis zijn kwijtgeraakt. Met de opbrengst van het festival en de CD wordt de uitbreiding gerealiseerd van het Lawrence Boys Home in Kandy, dat hierdoor veel meer weeskinderen kan opnemen. In de sfeer van Band Aid is de CD opgenomen met medewerking van een groot aantal Enschedese sixties-muzikanten.

Het negende Textielbeat Festival vindt plaats in Go Planet op zondag 11 december van 16.00 tot 22.00 uur.
Meer informatie over het komend Textielbeat Festival is te vinden op textielbeat
Provincie:
Tag(s):