maandag, 18. juli 2005 - 12:39

OV-fiets te huur bij station Sittard

Sittard-Geleen

De OV-fiets, de snelle en gemakkelijke huurfiets in het openbaar vervoer, is vanaf morgen ook te krijgen bij station Sittard. Dat is vooral interessant voor treinreizigers die aankomen op het station en enkele kilometers verderop hun eindbestemming hebben, bijvoorbeeld in Broeksittard, Einighausen, Guttecoven, Kollenberg, Lahrhof, Limbricht en Noord.

De nieuwe huurlocatie is de Rijwielstalling aan het Stationsplein 2A in Sittard. Een OV-fiets huren kan binnen een minuut met een geschikt gemaakte NS-kaart of een speciaal OV-fietspasje. Een OV-fiets kost 2,75 euro per periode van twintig uur. Dat is ongeveer hetzelfde tarief als voor twee busritjes. Betalen van de OV-fiets gaat achteraf per incasso. Dus geen wachttijd, geen borg, geen formulier en geen legitimatie, maar genieten van de vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Aanmelding kan via de website van OV-fiets .

De landelijke OV-fiets neemt fors toe in populariteit: het gebruik verdrievoudigde vorig jaar van 33.000 naar 100.000 ritten. Dit jaar koerst OV-fiets af op een verdubbeling naar 200.000 ritten. Er zijn 17.500 pashouders die samen 14.500 ritten per maand maken. Zij kunnen al bij 77 stations OV-fietsen huren. Begin 2004 waren dat er nog 52.

© BON/Stichting OV-fiets
Provincie:
Tag(s):