maandag, 4. juli 2005 - 16:30

OV-Taxi neemt plaats in van Treintaxi

Regio

Met ingang van 1 juli heeft de OV-Taxi op 10 stations in Noord-Holland de diensten van de Treintaxi overgenomen. Door de combinatie van twee succesvolle formules wil de Provincie Noord-Holland reizigers die van en naar een treinstation reizen blijven bedienen. Provincie Noord-Holland en NS zijn van mening dat het concept landelijke navolging verdient. Maandagmiddag hebben de heer Horck, verantwoordelijk bij de provincie voor openbaar vervoer, en de heer Gelissen, regiodirecteur NS, de nieuwe OV-taxizuil onthuld op station Castricum.

Met de OV-Taxi gaan er ten opzichte van de Treintaxi een paar dingen veranderen. Zo worden de ritten op de korte afstand aanmerkelijk goedkoper (€ 2,40 in plaats van € 4,10). Wel moet de OV-Taxi van tevoren telefonisch worden gereserveerd. De wachttijd bij de zuilen op de stations is ook beperkt gehouden en is maximaal 15 minuten. De OV-Taxi krijgt standplaatsen in Alkmaar, Bovenkarspel-Grootebroek, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hoorn, Schagen, Beverwijk en Haarlem.

De OV-Taxi is een vorm van gesubsidieerd vervoer dat in opdracht van Provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd. Naast vervoer voor gehandicapten vormt de OV-Taxi een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer. De OV-Taxi moet van tevoren worden besteld en kan gedeeld worden met andere reizigers. De reiziger betaalt een vast bedrag per zone, dat met name voor de korte afstanden laag is gehouden. De OV-Taxi rijdt in de regio Zuid-Kennemerland/IJmond en in Noord-Holland Noord. © BON - foto's: Jeffrey Koper
Provincie:
Tag(s):