zondag, 10. april 2005 - 20:40

Over kunst gesproken

Wateringen

Helaas zijn er nog heel veel interieurs die het zonder kunst moeten doen. Jammer, want een mooi schilderij in de woonkamer, een prachtig bronzen beeld in een hal of een fleurige aquarel op de slaapkamer geven deze ruimtes nu juist net een bijzondere uitstraling.

Voor het geld hoeft u het niet te laten, want voor een vriendelijke prijs kunt u kunst uitzoeken en huren bij de kunstuitleen of artotheek. Ook is het mogelijk om kunst te leasen. Kopen op een veiling behoort ook tot een van de mogelijkheden. Laat u dan goed adviseren en neem van tevoren een kijkje op de kijkdagen van het veilinghuis.

Wanneer u over gaat tot het aanschaffen van kunst, is het slim om vooraf te bedenken waar uw voorkeur naar uitgaat. Wilt u het sober houden of juist iets met kleur, een klein object of juist heel groot, abstract of herkenbaar? Een mooie
ets, tekening of schilderij ? Bedenk wel dat het ophangen van kunst ook een kunst apart is. Door schilderijen e.d. op een bepaalde manier te rangschikken en wat grotere items te gebruiken, kunnen ze erg sfeer bepalend zijn. Ook lijsten, passe-partouts en de plaats vormen een belangrijk onderdeel. Fraai is het om een groep schilderijen bij elkaar te hangen. Wel is het raadzaam uit te gaan van bepaalde lijnen. Bijvoorbeeld boven- of onderzijde van de lijsten. De laatste
vormen dan een doorlopende lijn. Ook is het leuk om eerst een kleurvak op de wand te schilderen in een pittige kleur en daarop verschillende kunstwerken te rangschikken.

Schilderijen, tekeningen e.d. hoeven niet altijd opgehangen te worden. Staand tegen de muur of neerzetten op een wandplank kan voor een verrassend effect zorgen. Voordeel hiervan is natuurlijk ook dat op deze manier makkelijk gewisseld kan worden zonder de wand te beschadigen met haken, spijkers of schroeven. Kunst uitverlichten is een must! Er zijn speciale mogelijkheden hiervoor bedacht die zorgen voor een groots effect!

Kunst, koop het in ieder geval niet te snel en laat u goed adviseren. Koop wat u echt mooi vindt, zodat u er een lange tijd van kunt genieten!

Meer informatie:
Autre 2000 binnenhuisarchitectuur
Tel: 0174-296199
www.binnenhuisarchitect.nl

interieurontwerp
kleuradvies
verlichtingsplan
Categorie:
Tag(s):