donderdag, 14. april 2005 - 12:31

Overbuurman Twentse dierenbeul opgepakt voor vernieling

Enschede

De 45-jarige overbuurman Frans van de Twentse dierenbeul is woensdagavond door de politie opgepakt voor vernieling. Hij had de nacht ervoor de ruiten van de woning van de verdachte beklad met de tekst 'sadist, waarom'. Frans komt er eerlijk voor uit dat hij de dader is, 'ik moest mij even afreageren', bekende hij aan de Telegraaf.

Woensdagavond om 11.55 uur is hij door de politie opgepakt. Hij krijgt een proces-verbaal voor vernieling. De ruiten zijn nog dezelfde dag schoongemaakt door de woningbouwvereniging die aangifte deed. De politie houdt extra toezicht op de woning aan de Hulsmaatstraat, zij willen ramptoerisme voorkomen. In Enschede-Noord is de dierenbeul nog steeds het gesprek van de dag. Het is de politie wel erg makkelijk gemaakt om de dader te vinden. Overbuurman Frans shaamt zich niet voor zijn daad, in de Telegraaf vertelde hij: 'Ik moest mijzelf even afreageren. Toen ik hoorde dat hij de beul van Twente was draaide mijn maag om, ik moest dit gewoon doen, en ik wilde dat de letters er bloederig uit zouden zien'.
Een woordvoerder van de politie Twente dacht gisteren nog, voordat Frans zijn daad toegaf in de pers, dat de dader van de kliederpartij waarschijnlijk een slachtoffer van de beul moest zijn en niet in de wijk zelf zou wonen. Veel buurtbewoners zullen echter wel begrip op kunnen brengen voor de woede van overbuurman Frans.

© BON/ tekst: Robert Hoetink.
Foto: Hennie Edelenbos.
Provincie:
Tag(s):