vrijdag, 14. januari 2005 - 11:52

Overdekte ontmoetingsplek jongeren in Stationspark Wapenveld

Heerde

Een groep Wapenvelder jongeren krijgt binnenkort een eigen, overdekte plek in het Stationspark in Wapenveld. Dat heeft het college van Heerde deze week besloten. Het gaat om een vaste plek voor een groep van ongeveer dertig jongeren die elkaar regelmatig opzoekt in en rond het park.

In overleg met buurtbewoners en de gemeente Heerde hebben de jongeren afgesproken zelf de handen uit de mouwen te steken om iets leuks te maken van de ontmoetingsplek. Ook zijn er gedragsafspraken gemaakt en weten de omwonenden wie ze kunnen bellen als de jongeren zich niet aan de afspraken houden.

De jongeren en omwonenden zijn twee keer met elkaar om de tafel gaan zitten om de mogelijkheden, wensen en verwachtingen door te spreken. Die bijeenkomsten hebben de betrokken partijen dichter bij elkaar gebracht.

De ontmoetingsplek die de jongeren hebben uitgezocht bestaat uit een achtkantig afdak met een doorsnede van vijf meter. Het lijkt op een ronde bushalte, die aan drie van de acht kanten dicht is. Er komen bankjes en een prullenbak in te staan. De totale kosten zijn ongeveer 8.000 euro.

De gemeente plaatst de voorziening zo snel mogelijk, zodra de wettelijke voorschriften dit toestaan. Het afdak komt te staan aan de noordkant van het park, bij de Klapperdijk.
Provincie:
Tag(s):