donderdag, 30. juni 2005 - 19:21

Overlast door noodweer in de regio

Regio

Het noodweer dat woensdagavond over Midden Brabant trok heeft politie en brandweer handen vol werk bezorgd. In Raamsdonksveer sloeg de bliksem in bij een woning aan de Lindonklaan. Niemand raakte gewond. De brandweer heeft de schoorsteen geconsolideerd, zodat er geen gevaar voor de omgeving door vallende stenen kon ontstaan.

Om kwart over tien is vermoedelijk door blikseminslag brand uitgebroken in de kerktoren van de Grote kerk aan de Grote kerkstraat in die plaats. De brandweer had daar de zaak snel onder controle.

In de gemeente Woudrichem zijn verschillende meldingen binnengekomen van wateroverlast. Het verzorgingstehuis de Lennenkamp had veel last van wateroverlast. Een aantal bewoners van dit verzorgingstehuis moest worden geëvacueerd. Van een woning aan de Kerkstraat in Woudrichem was door de wateroverlast een plafond naar beneden gekomen.

Op de A58 ( rijrichting Tilburg – Hilvarenbeek) raakte een 65-jarige vrouw uit Eindhoven gewond toen zij vermoedelijk door aquaplaning de macht over het stuur verloor, met haar auto van de weg raakte en via het talud in de sloot belandde. De vrouw raakte bij de aanrijding bekneld. Brandweerpersoneel heeft de vrouw uit haar benarde positie bevrijd. Zij werd door ambulancepersoneel naar het St.Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. De vrouw had letsel aan het hoofd opgelopen en werd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

Op de kruising van de N65 en de Heusdensebaan in Udenhout (rijrichting Den Bosch – Tilburg) ontstond een aanrijding tussen een auto en een ambulance die met optische en geluidssignalen reed. De ambulance kreeg geen voorrang en was met een IC-patiënt op weg naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg. Er raakte bij deze aanrijding niemand gewond en de IC-patiënt is door een tweede ambulance naar het ziekenhuis gebracht. © BON
Provincie:
Tag(s):