woensdag, 4. mei 2005 - 17:57

Overval op Rabobank

Beek

Woensdagmiddag vond omstreeks 17.10 uur een gewapende overval plaats op de Rabobank gelegen aan de Wethouder Sangersstraat in Beek. De overval werd vermoedelijk gepleegd door twee daders die op nog onduidelijke wijze de bank binnen zijn gegaan. Bij de overval is er zeer waarschijnlijk geschoten. Hierbij raakte niemand gewond. Op het moment van de overval waren ongeveer 40 personeelsleden in de bank aanwezig. De bank was op dat moment gesloten.

Omdat er op zeker moment onduidelijkheid bestond of de daders samen met personeel nog in de bank aanwezig waren, en er dus sprake zou kunnen zijn van een gijzeling, werd onder andere een arrestatieteam ingezet. Toen op zeker moment personeelsleden het bankgebouw verlieten, werd steeds meer duidelijk dat de daders zeer waarschijnlijk waren gevlucht. Om zeker te zijn dat dit inderdaad het geval was, hebben leden van het arrestatieteam het bankgebouw helemaal doorzocht.
De personeelsleden werden in eerste instantie opgevangen in het gebouw van een tegenovergelegen autodealer. Later werden zij overgebracht naar een gemeenschapshuis, waar hen slachtofferzorg werd geboden.
Over de buit en signalement van de overvallers is op dit moment nog niets bekend.
De politie startte meteen een uitgebreid onderzoek.

© BON/Politie Zuid-Limburg
Provincie:
Tag(s):