vrijdag, 29. juli 2005 - 13:51

Overvaller dreigt zichzelf iets aan te doen

Amsterdam

In Amsterdam Zuidoost is de politie vrijdagmiddag druk bezig geweest om een overvaller, die gewapend met een pistool in het water lag, te overreden zich over te geven. De wijde omgeving van het Bijlmerpark, waar nu het Kwakoe festival plaatsvindt, was inmiddels door de politie afgezet. De politie had een onderhandelaar ingezet om de man zo ver te krijgen dat hij zijn actie zou staken. Een helikopter van de politie hield de omgeving in de gaten.

De man had rond 13.00 uur bij de flat Huntum een persoon beroofd en op zijn vlucht beschoten. Hierop zette de politie de achtervolging op de man in. De man heeft tijdens zijn vlucht ook nog op de agenten geschoten waarop de politie een waarschuwingsschot gelost heeft. Uiteindelijk vluchtte hij het Bijlmerpark in alwaar hij zich in het water bij Hogevecht onder een bruggetje verstopt hield. Agenten die de man al snel ontdekten, lieten weten dat de man een pistool in zijn hand had en dreigde zichzelf iets aan te doen.

De omgeving van het Bijlmerpark is daarop door de politie hermetisch afgesloten. Om 18.00 uur werd de man overmeesterd. Daarbij viel nog een schot waardoor de man aan zijn been gewond raakte. ©BON
Provincie:
Tag(s):