vrijdag, 29. juli 2005 - 9:11

Overvaren meisje (13) gevonden

Appeltern

Politie en brandweer hebben zaterdagochtend rond half tien hun zoektocht naar een vermist meisje in het waterrecreatiegebied De Gouden Ham in Appeltern voortgezet. Volgens een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten zijn er drie vaartuigen ingezet om te dreggen. Rond 15.00 uur is het levenloze lichaam van het meisje aangetroffen.
<BR>
<BR>Het meisje was sinds donderdagmiddag vermiste nadat zij en haar zusje waren overvaren door ene speedboot in een recreatieplas bij het Gelderse Appeltern. Beide meisjes waren aan het zwemmen toen ze geraakt werden door de speedboot. Het 12–jarige meisje kon, met lichte verwondingen, worden gered maar haar zus verdween onder water.

Het KLPD heeft meteen een grote zoekactie op touw gezet en ook vrijdag is nog de hele dag gezocht. Hierbij werd gebruik gemaakt van boten, duikers, honden en een helikopter.
De bestuurder van de boot een 31-jarige man uit Uden is ter plaatse aangehouden door de politie. Hij is vrijdag weer heengezonden maar blijft verdacht van dood door schuld. De man had wel gedronken maar niet meer dan toegestaan, hij heeft wel te snel gevaren. © BON - Foto's Wilco van Eldijk
Provincie:
Tag(s):