vrijdag, 29. juli 2005 - 17:09

Paar wietplanten op balkon ook niet toegestaan

Assen

Het kweken van wietplanten, zowel in de buitenlucht als binnen, is wettelijk niet toegestaan. Ongeacht de hoeveelheid planten is iedere vorm van hennep telen, voor zover het vrouwelijke hennepplanten betreft, bestemd voor de productie van nederwiet verboden.
<BR>De verhalen dat vijf planten zijn toegestaan is absoluut niet waar zegt de politie. &#039;Bij aantreffen van planten, zowel binnen als buiten, zal de politie de planten vernietigen&#039;.

Recent werden in Drenthe hennepplanten aangetroffen in maïsvelden, balkons van flatgebouwen, achtertuinen van woningen etc. en ook die werden in beslag genomen en vernietigd.

Eén buitenplant kan op jaarbasis gemiddeld 500 gram marihuana opbrengen, afhankelijk van de soort plant en de weersomstandigheden. Vaak wordt aangenomen dat enkele wietplanten op het balkon zijn toegestaan maar dat is dus ook wettelijk verboden. Sinds enkele jaren is het mogelijk om op recept van een arts medicinale marihuana ( hennep) verstrekt te krijgen. Argumenten van kweek voor eigen gebruik gaan dan ook niet op.
Provincie:
Tag(s):