zondag, 27. maart 2005 - 16:54

Paasdagen zorgt voor drukte Scheveningen

Den Haag

Het Paasweekend van 2005 is een drukke. Naast alle Nederlanders die er met Pasen even tussenuit gaan, komen ook zo’n 825.000 buitenlandse vakantiegangers naar ons land. Dat leidt niet alleen tot drukte op de wegen, ook op de populaire vakantiebestemming is het druk. De ANWB voorspelt voor tweede Paasdag grote drukte op de Nederlandse wegen.

Een half miljoen Nederlanders gaat volgens de ANWB met Pasen een weekeindje weg. Tegelijkertijd komen honderdduizenden vakantiegangers naar Nederland. Eerste Paasdag blijft het rustig op de Nederlandse wegen, maar tweede paasdag wordt een dag vol files. Vooral de wegen van en naar de Randstad hebben grote kans op files. Daarnaast is er grote kans op opstoppingen op de A28 Utrecht-Zwolle en de A50 Oss-Apeldoorn.

Niet alleen op de Nederlandse wegen is het dit Paasweekend druk. Ook bij de belangrijke toeristische trekpleisters zullen ondernemers goede zaken doen. Traditioneel begint met Pasen het strandseizoen voor de uitbaters van de strandtenten in Scheveningen. Ondanks de regen was het op eerste Paasdag al lekker druk. Veel mensen namen van de gelegenheid gebruik om lekker uit te waaien op het strand.

©BON / Foto's Ronald Fleurbaaij
Provincie:
Tag(s):