maandag, 28. november 2005 - 17:39

Paffett snelste op eerste wintertestdag

Het startsein is gegeven; de eerste wintertestdag te Barcelona zit erop. Er waren vandaag slechts twee teams actief op het Circuit de Catalunya: McLaren en BMW.

McLaren kwam met twee auto's in actie. Eén daarvan werd bestuurd door derde rijder Alexander Wurz, de ander door Gary Paffett, die de test kreeg aangeboden nadat hij de DTM-titel pakte voor Mercedes. Paffett liet meteen zien wat hij wilde duidelijk maken; laten zien dat hij snel is. De Brit volbracht 57 ronden, en klokte daarmee bovenal de snelste tijd.

In tegenstelling tot zijn teamgenoot reed Wurz met de nieuwe V8-motor. Echt van een leien dak ging de testdag niet voor de Oostenrijker; hij viel enkele malen stil. Wurz was nog niet zo snel met de V8: hij moest zeven tienden toegeven op de 1:20.586 van Paffett. Zijn tijd was 1:21.207 exact.

De derde rijder vandaag, kwam van BMW. Niemand minder dan Nick Heidfeld reed in zijn nieuwe, of eigenlijk oude auto voor BMW Sauber. Heidfeld reed met zijn V8-uitgeruste BMW 30 ronden en was slechts een tiende langzamer dan Wurz. De Duitser reed echter 23 ronden meer dan Wurz. Heidfeld sloot de dag af met een tijd van 1:21.356.

Robert Doornbos is reeds aanwezig ter voorbereiding van zijn debuut bij Red Bull Racing. De Nederlander zal morgen het Catelaanse asfalt betreden.

Morgen zullen de reeds aanwezige teams als Williams, Toyota, Red Bull Racing, Scuderia Toro Rosso. Overmorgen zullen ook de wereldkampioenen de baan betreden. Niet alleen Renault begint wat later, ook Honda zal pas 30 december in actie komen.
Categorie:
Tag(s):