dinsdag, 1. november 2005 - 19:15

Pand gesloten na controle door BITE-team

Eindhoven

Vanmorgen is het pand Tongelresestraat 261 integraal gecontroleerd door het Bestuurlijk Interventie Team Eindhoven. In dit pand zit op de begane grond het café ‘Oud Tongelre’. Op de twee bovenverdiepingen is sprake van kamerbewoning. Er werd gecontroleerd op mogelijke huisvesting illegalen, slechte elektra-installatie, brandonveilige situatie en de bouwtechnische staat van het pand en illegale bouw.

De brandveiligheid kan voor de bewoners op de twee bovenverdiepingen niet worden gegarandeerd. Door de vreemdelingenpolitie zijn vijf personen meegenomen naar het hoofdbureau. Deze personen konden zich niet identificeren en hebben ook geen verblijfsvergunning. Op het (platte) achterdak van het pand is een illegale opbouw geconstateerd. De NRE heeft het pand geheel afgesloten van gas en elektra aangezien de installatie gebrekkig, overbelast en reeds gedeeltelijk gesmolten was. Gezien het feit dat de gas- en electra-installatie niet in orde is, is door de brandweer besloten dat ook het café direct gesloten moet worden.

De eigenaar van het pand moet een aantal maatregelen nemen om de veiligheid in het pand te kunnen waarborgen. Verder moet hij een gebruiksvergunning aanvragen bij de Brandweer. Bij de sector Bouw- en Woningtoezicht van de dienst Stadsontwikkeling en Beheer wordt met voorrang een procedure gestart voor de illegaal gerealiseerde opbouw.

Het BITE-team bestaat uit leden van de politie, vreemdelingenpolitie, Brandweer, Bouw- en Woningtoezicht, NRE en de algemeen coördinator
Provincie:
Tag(s):