donderdag, 22. september 2005 - 13:59

Park Limbrichterveld

Sittard

Woensdag gaf de gemeente Sittard-Geleen en ZO Wonen het startsein voor de aanleg van het park in de Sittardse wijk Limbrichterveld. Wethouder Theo Hanssen en wethouder Fred den Rooijen gaven samen met directeur Frans van Velzen van Woonmaatschappij ZO het startsein voor de aanleg van het Eisenhowerpark. De gemeente stelt de grond beschikbaar en ZO Wonen neemt de aanleg van het park voor haar rekening. Als het park is aangelegd, wordt het overgedragen aan de gemeente Sittard-Geleen die het park gaat onderhouden.

De gemeente en ZO Wonen zijn van mening dat leefbaarheid niet alleen bepaald wordt door woningen, maar ook door de omgeving. Daarom investeert de woonmaatschappij in dit wijkpark. Het is vrij uniek dat een woonmaatschappij, vooral verantwoordelijk voor het bieden van mogelijkheden tot huisvesting, een park aanlegt.

Het park wordt een ontmoetingsplek voor iedereen. Kinderen kunnen er spelen, men kan er rustig op een bankje een boek lezen of gewoon lekker wandelen. Goede verlichting maakt het Eisenhowerpark ook in de avonduren veilig. Het park is toegankelijk voor minder validen en mensen met kinderwagens.

Het park wordt naar verwachting in november dit jaar in gebruik genomen.

© BON Bericht ZOWonen / Foto's: Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):