dinsdag, 26. april 2005 - 8:16

Parkeerverbod op het Pancratiusplein

Heerlen

Vanaf maandag 2 mei geldt een parkeerverbod op het Pancratiusplein. Het verbod geldt zowel door de week als in het weekend. Alleen voor laden en lossen wordt een uitzondering gemaakt tussen 06.30 en 12.00 uur. Voor bruiloften en begrafenissen geldt de regel dat maximaal tien auto’s mogen worden geparkeerd voor de duur van de heilige mis.
<BR>Het parkeerverbod voor het Pancratiusplein maakt deel uit van de werkzaamheden die worden uitgevoerd in het kader van het Pleinenplan. Vanwege problemen rondom de aanbesteding kunnen de werkzaamheden daarvoor niet eerder dan in het najaar starten.

In het verleden is afgesproken en besloten dat het parkeren op het Pancratiusplein zou stoppen als de parkeergarage aan de Putgraaf openging. De reden dat dit niet meteen is uitgevoerd, ligt in het feit dat in februari 2005 de werkzaamheden zouden starten voor de herinrichting van het Pancratiusplein. Vanaf dat moment zou parkeren op die plaats sowieso niet meer kunnen. Nu er problemen zijn met de aanbesteding en de levering van de stenen loopt de start van het Pleinenplan ruim een half jaar vertraging op.

Wethouder Vrolings wil daarom het Parncratiusplein nu autovrij maken. 'Ik wil graag de afspraken met Q-park nakomen, maar het gaat ook om de aanblik. Nu komt het mooie weer eraan. De terrassen stromen vol en dan kun je beter uitkijken op een plein met een mooie kerk, dan op een plein met allemaal auto’s.'

© BON -Gemeente Heerlen
Provincie:
Tag(s):