zaterdag, 30. juli 2005 - 14:22

Parkeerwachter mishandeld

Dokkum

Een 61-jarige parkeerwachter van de gemeente Dongeradeel is vrijdag omstreeks 14.00 uur op De Markt mishandeld. Een 51-jarige inwoner van Ternaard werd korte tijd later door de politie in Brantgum als verdachte aangehouden.

De parkeercontroleur werd volgens getuigen rond genoemd tijdstip vanuit een auto door een man aangesproken. Deze man was kwaad omdat hij een bekeuring voor een parkeerovertreding had gekregen.Toen de parkeercontroleur daar niet op reageerde, stapte de man uit de auto en sloeg hem met een vuist tegen het hoofd. Het slachtoffer ging daarop onderuit, waarna de man hem ook nog een keer trapte.

De man stapte in de auto en reed weg. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis in Dokkum vervoerd. Daar werd geconstateerd dat hij hoofdwonden en een hersenschudding had opgelopen.

Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd. De politie vond de auto rond 15.30 uur in Brantgum. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Ternaard, werd aangehouden en op het politiebureau ingesloten. ©BON
Provincie:
Tag(s):