maandag, 19. december 2005 - 13:45

Pas op met vuurwerk

Kapelle

De tijd van het jaar is weer aangebroken dat vuurwerk mag worden afgestoken. Gemeentes in Nederland waarschuwen de bewoners voorzichtig om te gaan met vuurwerk en het in acht houden van gestelde regels betreffende het afsteken hiervan. Zo stelt de gemeente Kapelle dat vuurwerk alleen worden afgestoken van 31 december 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur ’s nachts.

Daarnaast is het belangrijk voorzichtig te zijn met het afsteken van vuurwerk. Lees de gebruiksaanwijzingen nauwkeurig voordat het vuurwerk wordt afstoken en denk ook aan de overlast die veroorzaakt wordt voor anderen. Nadat het vuurwerk is afgestoken, blijft er meestal veel rommel op straat liggen. Dit kan erg gevaarlijk zijn omdat er vaak niet-ontploft vuurwerk tussen zit.

Het is een bekend verschijnsel dat vooral kinderen op nieuwjaarsdag tussen deze restanten gaan zoeken naar vuurwerk. Daarom doet de gemeente Kapelle een dringend beroep op de inwoners van de gemeente om alle vuurwerkrestanten en rommel, die na het afsteken van het vuurwerk op de stoep achterblijft, zelf op te ruimen. Het ziet er niet alleen veel netter uit, maar het is ook een stuk veiliger.

Ook doen ze een dringende oproep aan alle ouders om erop toe te zien dat hun kinderen op nieuwjaarsochtend niet op zoek gaan naar niet-ontploft vuurwerk. De gemeente rekent op de medewerking van haar bewoners en wensen ze tevens een veilig en gezond 2006.
Provincie:
Tag(s):