donderdag, 17. maart 2005 - 17:00

Pastors in de problemen na motie van wantrouwen GroenLinks

Rotterdam

Leefbaar Rotterdam-wethouder Pastors zit behoorlijk in de problemen. GroenLinks heeft donderdag een motie van wantrouwen tegen de wethouder ingediend na diens uitlatingen over de gevaren van een moslimpartij in de deelgemeenten. Pastors zei in de Metro ‘hele rare taferelen’ te vrezen wanneer een moslimpartij in een wijk bijna de meerderheid krijgt. Ook noemt hij leden van GroenLinks idioten.

GroenLinks heeft nu schoon genoeg van Pastors uitspraken en heeft het vertrouwen in de wethouder opgezegd. Met zijn uitspraken blokkeert Pastors volgens de partij het integratieproces in Rotterdam. Ook eist GroenLinks dat de wethouder persoonlijk in de Rotterdamse moskeeën tekst en uitleg gaat geven over zijn omstreden uitspraken.

Het is niet de eerste keer dat Pastors door zijn uitspraken in de problemen komt. Hij heeft zich in het verleden vaker minachtend uitgelaten over de islamitische cultuur. Het college van B&W heeft inmiddels afstand gedaan van de Pastors uitspraken, ‘omdat nuances die de wethouder eerder wel aangaf, dit keer ontbraken’, aldus burgemeester Postelten.

De motie van wantrouwen zal later vandaag in stemming worden gebracht.

© BON / Foto's Rob Kamminga
Provincie:
Tag(s):