zondag, 24. juli 2005 - 20:33

Pech treft Doornbos in debuutrace

Na bijna een jaar als derde rijder te hebben meegedraaid in het Formule 1-circus bij Jordan, was het vanaf dit weekend aan Robert Doornbos de beurt om zich te bewijzen tijdens een heuse Formule 1-race. Vanaf een zeventiende startplek reed de Rotterdammer in een race vol pech naar een achttiende finishplaats.

De eerste reactie van Doornbos was dan ook: ""Wow, wat een ervaring! Ik ben echt heel blij dat ik mijn debuutrace heb weten te finishen en dat ik me ook fysiek nog topfit voel."

Bij de start weet Robert drie plaatsen te winnen, maar komt niet veel later Jacques Villeneuve tegen. Hoewel de Canadees de schuld van de touché bij de Nederlander legt, was het duidelijk dat Villeneuve te laat het rempedaal indrukte en hierdoor het ongeluk veroorzaakt. Beide coureurs moeten naar de pits, waar reparatiewerkzaamheden worden uitgevoerd.

Robert Doornbos krijgt een nieuwe band, doordat hij bij de touché met Villeneuve een lekke band opliep. Alleen maakt het Minardi-team de fout om tegelijkertijd bij te tanken. Dit is echter verboden en resulteert later in een stop-and-go penalty van 10 seconden. Toch weet Doornbos door een hoog tempo en constante rondetijden de Jordan van Monteiro bij te halen, waartussen het aan de finish slechts 10 seconden scheelt.

"Jammer dat ik na de botsing met Villeneuve de aansluiting met het veld verloor, maar gedurende de race heb ik nu wel heel veel bruikbare ervaring opgedaan die me vooruit gaat helpen in de aanstaande Grand Prix", weet Doornbos. "Het team heeft me echt fantastisch geholpen dit weekend, en ik kan dan ook niet wachten om alweer volgende week in Hongarije opnieuw aan te vallen!"
Categorie:
Tag(s):