donderdag, 25. augustus 2005 - 15:26

Personeel ambulance wil steekvest

Eindhoven

Ambulancediensten in de regio Brabant maken zich grote zorgen om de toenemende agressie en geweld. Het personeel wil zelfs een steekvest gaan dragen. Aanleiding zijn drie geweldsincidenten in de afgelopen twee maanden, waaronder bedreiging met een mes, die hebben geleid tot grote onrust.

Eind juni werd op de kermis in Soerendonk een ambulancechauffeur bedreigd met een mes. Ook in Eindhoven en in Helmond hebben de diensten onlangs te maken gehad met agressie jegens de hulpverleners. Van Driel spreekt van ’haast Amerikaanse toestanden, waar ambulancepersoneel al kogelvrije vesten draagt’. De teammanager wil met de politie betere afspraken maken over de bescherming van zijn mensen. In afwachting van veiligheidsmaatregelen door zijn werkgever heeft het personeel inmiddels zelf informeel contact gelegd met de politie en centralisten op de meldkamer.

Afspraaken tussen Politie en Ambulance is dat in voorkomende gevallen ambulancepersoneel op ruime afstand blijft totdat de politie heeft gezorgd voor een veilige werkomgeving. Omdat de politie niet altijd even snel op sterkte kan zijn, betekenen dit mogelijk dat slachtoffers minuten langer moeten wachten op medische bijstand.

© BON
Provincie:
Tag(s):