maandag, 3. oktober 2005 - 20:35

Personen bekneld onder goederentrein

Moerdijk

Maandagmiddag rond 16:45 uur raakte een echtpaar uit Noordhoek in hun auto bekneld onder een goederentrein. Dit gebeurde op de Zeehavenweg, op Industrieterrein 1 in Moerdijk. Het echtpaar stond met hun auto stil voor een spoorwegovergang, toen op dat moment een goederentrein achteruit aan kwam rijden. Om nog onduidelijke redenen stak auto toch plotseling de overgang over en werd vervolgens geraakt door de trein. Die duwde de auto ongeveer vijftien meter over de rails vooruit. Uiteindelijk kwam de wagen tot stilstand tegen een paal langs het spoor.

De brandweer kwam er aan te pas om het echtpaar uit het wrak te halen. Ondanks dat ze in een klein model auto reden, die flink in de kreukels lag, kwamen ze er met lichte verwondingen vanaf. Personeel van de ter plaatse gevlogen traumahelikopter onderzocht de slachtoffers. De vrouw werd met klachten aan borstbeen en benen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Op een paar beurse plekken na bleek de man geen verwondingen te hebben.

Het betrof een onbeveiligde overgang over één spoorlijn, waar alleen zogenaamde Andreaskruisen waarschuwen dat er een overgang is. De goederentrein reed achteruit en werd met een afstandsbediening door de machinist bestuurd. De machinist zat niet in de locomotief maar stond op de allerlaatste wagon van de trein. Hij raakte niet gewond. De precieze aanleiding van het ongeval wordt door de politie nog onderzocht. ©BON - Foto-Rob de Haas
Provincie:
Tag(s):