zaterdag, 19. februari 2005 - 10:03

Peter R. de Vries op Wreker van Zuuk

Epe

In Epe gaan stemmen op om misdaadverslaggever Peter R. de Vries in de zaak van de 'wreker van Zuuk' te laten duiken. De politieke partij Gemeentebelangen Epe meent dat hij - in tegenstelling tot de politie - de zaak wél kan oplossen.

De fractie opperde de suggestie Peter R. de Vries in te schakelen in een kritische brief aan korpschef Hoogendoorn van het district Noord-en Oost Gelderland. 'Het is toch raar dat met alle mogelijkheden die we hebben, na zeven jaar niets is opgelost', zegt raadslid Surink.

Gemeentebelangen vraagt in de brief ook of een dubbele zelfmoord van juni 2004 in Epe iets met de zaak 'Zuuk' te maken heeft. Het ging daarbij om een man en een vrouw die dood werden aangetroffen in een woning aan de Willem van Oranjestraat. Er werd volgens de politie van beiden een afscheidsbrief gevonden, waarna het onderzoek werd afgesloten.

Het buurtschap Zuuk werd vanaf 1998 geteisterd door vernielingen, brandstichtingen, bedreigingen en het spuiten van graffiti op woningen. De soms levensbedreigende misdaden, zoals het doorsnijden van remleidingen, zijn volgens de woordvoerder van Gemeentebelangen daarna abrupt gestopt.

De politieke partij wil nu eindelijk duidelijkheid in de affaire. Surink: 'Ik ben er niet gerust op als er geen dader is gevonden of niet bevestigd is dat de dader dood is.' Ook wil Gemeentebelangen weten waarom het onderzoek gestopt is, of de rechercheurs die de zaak onder hun hoede hadden voldoende gekwalificeerd waren en waarom aan het einde van het onderzoek een vrouw uit Epe is opgepakt 'die er achteraf niets mee te maken had'.
Provincie:
Tag(s):