woensdag, 16. februari 2005 - 15:59

Peugeot de l'Automobile

Genève

Peugeot onthult op de 75ste Salon van Genève twee nieuwe modellen: de Peugeot 107 en de conceptcar 407 Coupé. De Peugeot 107 komt voort uit de samenwerking tussen PSA Peugeot Citroën en Toyota Motor Corporation. De auto beleeft in Genève zijn wereldpremière en zal dus de blikvanger op de tentoonstelling zijn. De auto heeft een brutale styling, compact en robuust, die fantasie en elegantie met elkaar verenigt. Het is één van de meest compacte berlines met vier zitplaatsen op de Europese markt en een auto die zich vooral in de drukke stad direct thuis zal voelen. De 407 Coupé Prologue vormt onmiskenbaar de blikvanger op de Peugeot-stand. Voor de liefhebbers van dit type auto zal het ongetwijfeld een droom lijken die binnenkort werkelijkheid wordt.
<BR>

Kenners van het merk zien in deze auto de langverwachte en logische aanvulling op de 407-serie, die dan uit 3 carrosserievarianten zal bestaan. Door het krachtige en expressieve design, de V6 HDiF-motor die kortgeleden werd geïntroduceerd in de 607, en de gebruikte technologie zal het productiemodel van deze conceptcar snel tot maatstaf in dit segment van de markt worden gezien.

Het Zwitserse publiek zal zich niet onberoerd laten door de 32 tentoongestelde modellen die in Zwitserland door Peugeot verkocht worden. Daarnaast is er op de 2.650 m2 expositieruimte ruimte vrijgemaakt voor concept-cars zoals de QUARK, de 1007 RC en de nieuwe de 407 Coupé Prologue en kunnen de bezoekers kennis maken met de 10 projecten die de finale haalden van het derde Concours de Design Peugeot, met als thema 'Ontwerp de Peugeot van uw dromen voor de nabije toekomst'. Het project Moovie van de jonge Portugese ontwerper André Costa heeft de derde editie van het Concours de design Peugeot gewonnen. Er werden via het internet maar liefst 3.800 projecten ingestuurd door amateur auto-ontwerpers uit de hele wereld.

Net als bij de vorige ronden van de wedstrijd zal ook deze keer de uitslag tijdens de Salon bekend worden gemaakt door de heer Frédéric Saint-Geours, algemeen directeur van Peugeot. Hij zal dan de hoofdprijs, bestaande uit de La Griffe-bokaal en een cheque van EUR 6.000, uitreiken. Het winnende ontwerp zal op ware grootte worden uitgevoerd en zal als conceptcar op de volgende autotentoonstelling van Frankfurt te zien zijn.

Peugeot koestert al vele jaren de conceptcar. Deze prototypes geven stuk voor stuk een goed beeld van de enorme knowhow van de fabrikant en gelden als rijdend laboratorium, studie voor nieuwe ontwerpen en nieuwe technologie of dienen als testcase voor nieuwe producten in het aanbod.

QUARK, vol met innovaties en dus een toonbeeld van technisch kunnen. Het ontwerp was een van de hoogtepunten van de jongste Mondial de Paris. Met z'n duidelijke familiekenmerken was het model een opvallende deelnemer aan de Challenge Bibendum die onlangs door Michelin in Shanghai werd georganiseerd.Met alle nadruk op innovatie laat de Quark zien wat er sinds de Taxi PAC en de H2O op het gebied van de brandstofcel allemaal is bereikt. Het lijkt allemaal science fiction, maar de auto is de realiteit van vandaag met vier elektromotoren die door de brandstofcel van energie worden voorzien en daarmee een afstand van 130 km kan afleggen.

De 1007 RC is een styling-studie die de introductie van de 1007-serie ondersteunt en laat zien wat er zoal mogelijk is met een dergelijke auto in de hedendaagse autowereld.©BON/RAI
Categorie:
Tag(s):