zondag, 10. juli 2005 - 16:35

Peyenaren strijden om ‘buikschuiftitel’

Pey

Zon, warmte en vakantie. De ideale ingrediënten om een kampioenschap buikschuiven te houden. In het gehucht Pey (gemeente Echt) werd deze zondag voor de tweede keer een kampioenschap gehouden, waarbij de deelnemer probeert om het eind van de glijbaan te halen.
<BR>Bij Leo’s Café aan de Daalweg was de straat afgezet voor het doorgaande verkeer, zodat de wedstrijdbaan daar kon worden gepositioneerd. Ongeveer 15 deelnemers hadden zich aangemeld voor het kampioenschap. De tweede editie van het buikschuiven wordt vooral gehouden voor de Peyer gemeenschap.

Op deze manier willen de medewerkers iets doen voor de gemeenschap, waar het gaat om samen zijn en gezelligheid. De winnaar krijgt trouwens wel een echte wisseltrofee mee naar huis.

Nadeel tijdens deze warme zomers vakantiedag was dat er gelijktijding in het centrum van Echt het megajongeren spektakel werd gehouden.

De deelnemers deden in ieder geval hun best om het eind van de 20 meter lange baan te bereiken, wat nog niet meeviel. Een enkeling slaagde erin om in het (te kleine) zwembadje te eindigen aan het eind van de baan.

© BON/Tekst en foto’s John Peters
Provincie:
Tag(s):