donderdag, 1. december 2005 - 12:45

Pienaar en Trabelsi worden gewoon opgesteld

Het nieuws dat Ajax, spelers als Hatem Trabelsi en Steven Pienaar niet meer opstelt, is door de Amsterdamse club ontkracht. Studio Sport meldde na afloop van het UEFA - Cup duel tussen Litex Lovech - AZ, dat Ajax beide spelers niet meer op wil stellen. De club uit de hoofdstad kwam volgens dit bericht tot het besluit, omdat zowel Pienaar als Trabelsi hun aflopende contract niet wil verlengen. Ajax laat als antwoord op het in de media verschenen bericht weten dat het tweetal 'gewoon' in aanmerking komt voor een basisplaats.

"De leden van de technische staf van Ajax, onder leiding van Danny Blind, hebben nog steeds de opdracht om naar hun inzicht het sterkste elftal op te stellen. Dat betekent dat bij de samenstelling van het elftal de duur van het contract geen invloed heeft op de keuze van de technische staf. Hetzelfde geldt voor spelers met wie de club nog in onderhandeling is. Ook zij worden zoals alle Ajacieden, onafhankelijk van hun contract, op dezelfde manier als de overige selectiespelers beoordeeld op hun prestaties", aldus de club op haar website.

Als het bericht op waarheid berustte, dan was de situatie niet alleen voor Pienaar en Trabelsi nijpend. Ook de geblesseerde Maxwell liet de club al weten zijn aflopende contract niet te verlengen. Nigel de Jong heeft een contractverlenging in beraad.
Categorie:
Tag(s):