vrijdag, 6. mei 2005 - 13:27

Pim Fortuyn stichtingen rollen vechtend over straat

Amsterdam

Vandaag, vrijdag 6 mei, de dag dat Pim Foryun vermoord werd op het Mediapark in Hilversum rollen de beide stichtingen ter nagedachtenis aan de politicus, vechtend over straat. De een lijkt de ander het licht in de ogen niet te gunnen.

Stichting ‘Vrienden van Pim’ organiseert vandaag een bustocht naar het Mediapark in Hilversum, om stil te staan op de plek waar hij drie jaar geleden werd doodgeschoten. Daarna wilde de groep zich voegen bij de stichting ‘Beeld van Pim’ die in Rotterdam een bezinnings- en herdenkingstocht organiseren.

Alleen wil de laatse niet dat de eerste groep zich bij hen voegt, want beide groepen hebben een hoog opgelopen ruzie. De heer Zuidema van ‘Beeld voor Pim’ zegt zelfs te zijn bedreigd door mevrouw Vette van ‘Vrienden van Pim’. Deze verklaart echter dat de heer Zuidema haar handtas, enkele hesjes en de administratie van ‘Vrienden van Pim’ zou hebben achterover gedrukt.

Op de website van de beide stichtingen staat echter wel te lezen: Iedereen is van harte welkom, leden en belangstellenden ! Inmiddels zijn we het wel gewend, dat de aanhangers van Pim Fortuyn elkaar niet kunnen uitstaan. Eerst wordt er door de LPF-ers modder naar elkaar gegooid, nu zijn de stichtingen kennelijk aan de beurt. Pim Fortuyn had het zich vast anders voorgesteld. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):