zaterdag, 14. mei 2005 - 12:12

Pinkpop 2005 van start

Landgraaf

Zaterdagmiddag even na 15:00 uur gaat de 36e editie van Pinkpop alweer van start. De eerste bezoekers slaan momenteel hun tenten op, op de camping die rond het middaguur zal worden geopend. De vuurdoop van het driedaagse festival zal worden gedaan door Mindfold uit Maastricht, de winnaar van ‘Nu of Nooit’.
<BR>Met een verwacht bezoekers aantal tussen de 15.000 en 20.000 zal het een ingetogener festival worden vergeleken met andere jaren.

Toen kon de organisatie op 50.000 tot 60.000 bezoekers rekenen. Pinkpopoprichter Jan Smeets is in ieder geval niet bang voor een snelle dood van het festival zei hij afgelopen week tegenover NOVA.

In ieder geval kunnen de echte festivalgangers weer genieten van hun muziek, met naast Mindfold op zaterdag, ook optredens van Epica, Rowen Hèze en als afsluiter de Chemical Brothers. Zondag zullen naast de Nederlandse acts zoals Beef, Within Temptation en de Heideroosjes ook weer The Prodigy te zien zijn. Op de traditionele tweede pinksterdag kan het publiek genieten van de Golden Earring, Kane, Cake, Kaiser Chiefs, NovaStar en als uitsmijter (alweer) Faithless. © BON/John Peters

Provincie:
Tag(s):