woensdag, 11. mei 2005 - 23:32

Pinkpop definitief ten einde?

Roermond

Nog twee dagen te gaan en dan barst het jaarlijkse muziekgeweld in Landgraaf weer los. Tijdens het Pinksterweekeinde reizen weer duizenden festivalliefhebbers af naar het zuiden van Nederland om drie dagen te genieten van hun muziek tijdens de 36e editie van Pinkpop. Er is alleen een probleem: de kaartverkoop is bedroevend slecht dit jaar. Tot nu toe zijn er nog maar 15.000 toegangskaarten over de toonbank gegaan.

In de uitzending van NOVA woensdagavond werd de vinger op de zere plek gelegd. De slechte kaartverkoop zou te wijten zijn aan het vroege Pinksterweekeinde volgens MOJO die de programmering uitvoert. Daardoor valt Pinkpop net buiten de toerschema’s van de grotere bands die waarschijnlijk dan wel op Werchter, Roskilde en Rock Am Ring spelen. Daarnaast is er ook veel kritiek op de line-up, waar veel mensen niet echt warm voor lopen. Zo is Faithless een vaak terugkerende act op Pinkpop en mist Pinkpop de bands waar het publiek voor wil komen. De kritiek op de programmering is iets wat al vaker was te horen de afgelopen jaren.

Pinkpopcoryfee Jan Smeets weerlegde alle kritiek tegenover Paul Witteman en heeft er alle geloof in dat dit niet het einde van Pinkpop betekent. ‘Volgend jaar valt pinkpop weer in juni, wat voor de programmering veel beter zal zijn’.
Midden jaren tachtig had het Pinkpopfestival ook een matte periode met als dieptepunt 1985, toen er ook maar 15.000 man publiek aanwezig waren. Het jaar erop stond de teller op 50.000. Toch zeggen mensen uit de muziekwereld zoals DJ Ruud de Wild dat het festival zijn langste tijd wel heeft gehad. © BON/Foto: John Peters
Provincie:
Tag(s):