woensdag, 16. februari 2005 - 16:18

Pinkpop in teken van festivalfeel

De 36e uitvoering van het Pinkpopfestival zal er vooral zijn voor de vaste fans die een echt festivalhart hebben. Pinkpop wil zich op deze manier blijven onderscheiden t.o.v. andere festivals in Europa. Geen grote stadionbands, maar muzikanten die de toekomst hebben. Dit bleek tijdens de perspresentatie van het aankomende Pinkpopprogramma in de poptempel Paradiso in Amsterdam.

Opvallend is dat het programma bij lange na nog niet rond is. Er wordt nog met ongeveer 11 groepen onderhandeld over een optreden. Toch heeft Pinkpop weer een aantal grote namen kunnen contracteren. Zo zullen Faithless, The Prodigy, Kane, Within Temptation en de Golden Earring optreden tijdens het driedaagse festival. Opvallend is het optreden van de Golden Earring. Deze rockers uit Den Haag zullen voor de derde keer acte de presence geven op het festival. Zij waren er ook bij tijdens de eerste uitvoering in 1970. Vanwege het 40-jarig bestaan van de band, mogen ze vanaf het hoofdpodium op Pinkpopmaandag hun show opvoeren. Ook de Heideroosjes vieren hun 15-jarig bestaan met een optreden op Pinkpop en wel op de zaterdag.

Andere groepen die tijdens het pinksterweekeinde in Landgraaf zullen optreden zijn: Mercury Rev, Thirteen Senses, The Polyphonic Spree, Bloc Party, Gabriel Rios, Epica, Saybia, Millencolin en NovaStar. Vanuit Nederland zullen Beef, Intwine en Di-rect van de partij zijn. De winnaar van de ‘Nu of Nooit’ muziekprijs, Mindfold uit Maastricht, zal de aftrap geven voor het festival op zaterdag 14 mei om 15:15 uur. © BON/Tekst en foto's: John Peters
Provincie:
Tag(s):