maandag, 7. februari 2005 - 12:31

Pistolen Paultje overleden

Amsterdam

Paul Wilking, beter bekend als Pistolen Paultje, is maandagmorgen in zijn woning in Amsterdam Zuid overleden. Paul die een penozeachtige levenstijl onderhield, handelde in de jaren ’60 in wapens. Hieraan heeft hij zijn bijnaam Pistolen Paultje overgehouden. De laatste jaren was Paul meerdere malen in het nieuws als hij zich inzette voor mishandelde dieren. Zo loofde hij een beloning uit van 10.000 gulden voor de tip die zou leiden naar de daders van de mishandeling van een pony.

Pistolen Paul Wilking is vorig jaar door de Dierenbescherming uitgeroepen tot 'dierenbeschermer van het jaar'. Dit heeft hem een borstbeeld opgeleverd, dat nu een centrale plek heeft gekregen in zijn kantoor op de Van Breestraat in Amsterdam Zuid.

Wie was Pistolen Paul Wilking? Superboef of superster, zachtaardige wapenboer of keiharde engel der wrake, hitsige kruisridder of kille sjacheraar, penoze proleet of paradijsvogel? Waarschijnlijk was hij het allemaal. Paul Wilking zei over zichzelf ‘Ik ben misschien een sentimentele zeikerd op dierengebied, maar als er één slag mensen is dat ik de strot zou willen doorbijten, dan is het wel het slag verdommelingen dat wreed tegen dieren is. Daar krijg ik het schuim van op mijn bek en ik ben er voor de represaille’. Paul Wilking leefde de laatste jaren een teruggetrokken leven met zijn vrouw Rietje, kater Grijze Gerrit en Dikke Otto, hij is 80 jaar geworden.

© BON M. Sloot / foto Edwin Janssen
Provincie:
Tag(s):