dinsdag, 8. november 2005 - 14:45

Pistool blijkt waarschijnlijk boormachine

Amsterdam

Rond 14.25 uur heeft de politie dinsdagmiddag het gebied rond de Prins Hendrikkade in Amsterdam ontruimd. Een agent zag in een pand op de derde etage dat een man, gekleed in een rode overall, met een zwart vuurwapen uit het raam naar beneden richtte. Volgens ooggetuige bleek het te gaan om een schroefboormachine, waarmee de man juist bezig was een spandoek, met daarop een kwetsende tekst gericht aan minister Verdonk, los te halen.

De politie heeft laten weten één man te hebben aangehouden. Een arrestatieteam van de politie heeft rond half vier het pand aan de Prins Hendrikkade en de Kromme Waal betreden. Het gaat om een pand dat is gekraakt en wordt bewoond door krakers. Na een half uur kwam het arrestatie team weer naar buiten, zonder dat er arrestaties zijn verricht. De omliggende wegen werden vrij snel daarna weer vrijgegeven en de leden van het AT vertrokken weer.

Het pand is ook nog door de politie doorzocht met een speurhond. Tussen de krakers ( bewoners) en de politie is overleg geweest, maar hierover worden (nog) geen mededelingen gedaan. De directe omgeving van het pand bleef nog enige tijd afgesloten.
Provincie:
Tag(s):