zondag, 24. juli 2005 - 18:08

Pistoolschoten na hardcore-party

Steenwijk

Tijdens een vechtpartij bij dezelfde uitgaansgelegenheid aan de Stationsweg, vielen zondagmorgenvroeg (rond 06.15 uur) na afloop van een hardcore-party twee pistoolschoten. Kort daarvoor was een 22-jarige man uit Eindhoven die uit de gelegenheid kwam en de weg overstak, bijna aangereden door de bestuurder van een passerende zwarte Volkwagen Golf.

Toen hij daarop woordelijk reageerde stopte de bestuurder en raakte vervolgens in gevecht met de Eindhovennaar en diens vriend. Nadat dit handgemeen was gestopt liep de man naar zijn auto terug en pakte een groot mes, waarop hij opnieuw in gevecht raakte met de man uit Eindhoven en de vriend. Die zagen kans hem het mes te ontfutselen, waarop de man opnieuw naar zijn auto liep en nu een pistool uit de auto haalde.

Daarmee bedreigde hij de Eindhovennaar. Die sloeg het pistool uit handen en werkte zijn aanvaller naar de grond. Kort daarop besprongen meerdere omstanders de aanvaller en vielen er twee schoten. Wie met het wapen, dat bij de gelegenheid achterbleef, geschoten heeft is op dit moment nog niet bekend. De man in de Volkswagen Golf (een negroïde man van tussen de 20 en 30 jaar) zag ondanks zijn verwondingen kans om er in zijn auto vandoor te gaan in de richting van de Meppelerweg.

Door omstanders waren inmiddels uit woede meerdere deuken in zijn (vermoedelijk zwarte) auto getrapt. De Eindhovennaar liep verwondingen op aan zijn schouder en zijn handen. Aanvankelijk werd aan een alarmpistool gedacht, maar bij nader onderzoek bleek het om een klein ècht pistool te gaan, waarin door de politie meerdere scherpe patronen werden aangetroffen! Omdat niet duidelijk is wie er met het pistool geschoten heeft, vraagt de politie eventuele getuigen om contact met haar op te nemen via 0900-8844. Naar de toedracht van de vechtpartij, de schietpartij en de identiteit van de autobestuurder wordt een nader onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):