De introductie, vorig jaar in zowel Nederland als België was ongekend succesvol. Een culinair verhaal met vervolg. Want dit jaar presenteert de Big Green Egg de pizzasteen. Een magische ronde schijf voor in het ei. Bakken op deze schijf geeft de pizza een heerlijk knapperige bodem. Door de gereguleerde warmteafgifte wordt de structuur luchtig en toch stevig. Zoals bij een Siciliaanse pizzeria. Compleet met dat speciale smaakje van een houtskool gestookte oven.
The Big Green Egg is verkrijgbaar in vier formaten. Zo is er het mobiele eitje op stormbestendige driepoot, geschikt voor balkon, boot en caravan. De medium en large eieren staan op een onderstel op wielen. De medium en large kunnen daarnaast ook met een multifunctionele tafel geleverd worden, waardoor een complete buitenkeuken wordt gecreëerd. Voor de medium en large uitvoering bestaat zelfs een speciale VIP-club van hobbykoks. Maar ook de professionals lopen warm voor de bijzondere buitenoven. Zo is ondermeer SVH meesterkok Michel Lambermon van Lambermon's Eigenwijze Kooktheater in Haarlem gevallen voor The Big Green Egg. Zijn telkens wisselende succesrecepten zijn binnenkort via www.biggreenegg.nl te lezen en te downloaden.
The Big Green Eggs zijn veilig in gebruik, makkelijk aan te steken, hebben een zelfreinigende binnenzijde en zijn snel op temperatuur. De buitenzijde van keramiek zorgt bij alle processen voor een constante warmteverdeling. Bij aflevering worden ze geïnstalleerd en wordt persoonlijk uitleg gegeven over gebruik.
Advies verkoopprijs: Big Green Egg Mini € 365,00, Small € 749,00, Medium € 1.060,00 en Large € 1299,00. Medium incl. tafel € 1695,00 en Large incl. tafel € 1950,00. Pizzaovensteen medium € 37,50 en large € 39,50.
Verkoop- en productinfo: Wessel Buddingh Handelsmaatschappij B.V., tel: +31 (0) 70 325.17.13, of kijk op
©BON/foto:trendpers