donderdag, 28. april 2005 - 18:19

Plan Niederrhein de nek omgedraaid, miljoenen claim voor Schiphol

Heemstede

Het Heemsteedse bedrijf Oxford Services eist in een kort geding een voorschot van 300.000 euro van de luchthaven Schiphol en Eindhoven Airport. Oxford was nauw betrokken bij plannen tot overname van de Duitse luchthaven Niederrhein. Eindhoven Airport deed voluit mee in het project, maar trok zich op instigatie van Schiphol plotseling terug. Oxford wil de daardoor geleden schade en gemiste inkomsten op de luchthavens verhalen.

Oxford Services (bedrijfsadviseurs vooral in de luchtvaart), Eindhoven Airport, Nuon en TCN vastgoed hadden gezamenlijk het businessplan en de financieringsopzet voor overname en verdere uitbouw van Niederrhein al gereed. In november 2004 werd door Eindhoven Airport nog gemeld dat deelname aan het consortium het groene licht van ‘moeder’ Schiphol had gekregen. Maar in januari 2005 werd opeens meegedeeld dat Eindhoven Airport zich terug zou moeten trekken. Oxford werd door Eindhoven Airport een schadevergoeding van 50.000 euro aangeboden. Dat aanbod is afgewezen.

Volgens Oxford is een kansrijk initiatief door toedoen van Eindhoven Airport en Schiphol de nek omgedraaid. Oxford meent dat Schiphol een positieve herontwikkeling van Niederrhein uit concurrentieoverwegingen heeft willen dwarsbomen door er onverwacht de stekker uit te (laten) trekken. Het kort geding bij de rechtbank in Haarlem dient op 11 mei. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):