dinsdag, 10. mei 2005 - 16:00

Plaquette Global Business Challenge aangeboden aan Franz Palm

Maastricht

Dinsdagmiddag kreeg decaan Franz Palm van de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde de plaquette aangeboden die vier Maastrichtse studenten vorige maand wonnen bij de Global Business Challenge. De studenten Saskia Ernstson, Leonie Baneke, Sam Renkema en Gero Kahlen wisten de tweede plaats te bemachtigen in deze prestigieuze competitie. Uit mondelinge verslagen van de juryleden blijkt dat het een nek-aan-nek race is geweest het het winnende team van de University of Auckland uit Nieuw-Zeeland.

De Global business Challenge wordt jaarlijks georganiseerd door de Business School van de University of Washington (Seattle, USA). Het was voor het eerst dat een Nederlandse universiteit uitgenodigd was om deel te nemen. Studententeams uit veertien verschillende landen kregen 48 uur de tijd om een bedrijfscasus op te lossen, die ze vervolgens voor een panel van juryleden afkomstig uit het bedrijfsleven moesten presenteren. Volgens de organisatoren was de casus van dit jaar de moeilijkste tot dusver. Studenten bogen zich over de vraag of het uitbreiden van bedrijfs-onderdelen in de zuidelijke hemisfeer conform het Kyoto Protocol rendabel zou zijn.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de plaquette aangeboden aan decaan Franz Palm (3e van links op foto) door Peter Berends (4e van links), docent departement Organisatie en Strategie. Hij begeleidde de studenten intensief. Zowel voorafgaand als tijdens de competitie.

© BON Foto Jean-Pierre Geusens
Provincie:
Tag(s):