vrijdag, 4. november 2005 - 20:20

Pleger winkeldiefstal met geweld aangehouden

Op donderdag 3 november heeft de politie een 41-jarige inwoner van Kerkrade in zijn woning aangehouden op verdenking van het plegen van winkeldiefstal, waarbij door de man geweld werd gepleegd. Eerder die dag had de Kerkradenaar uit een winkel aan de Franciscanerstraat een doos meegenomen waarin een receiver voor ontvangst van digitale televisie plus het bijbehorende startpakket zat.

Hoewel de man aanvankelijk de indruk had gewekt om voor de goederen te betalen, liep hij opeens met de doos onder zijn arm naar buiten. Een medewerkster van de winkel liep vervolgens achter de man aan. De man bleek inmiddels de doos in een boom te hebben verstopt, waarop de medewerkster de doos uit de boom pakte om deze weer naar de winkel terug te brengen. Daarop bedreigde de Kerkradenaar de vrouw.

Omdat zij de doos stevig vasthield, rukte hij de doos uit haar handen, waarna hij haar met kracht wegduwde. Hierdoor kwam zij ten val en liep daarbij schaafwonden op aan haar handen en knieën. Vervolgens maakte de man zich uit de voeten.
Provincie:
Tag(s):