vrijdag, 15. april 2005 - 9:31

Pleidooi voor 'badkuipmodel'

Lelystad

De wegverbinding tussen Lelystad en Dronten is een belangrijke ontbrekende schakel van de N23. De N23 vormt de verbinding tussen Alkmaar en Zwolle.
<BR>Aanleg van deze verbinding verbetert de bereikbaarheid van Lelystad en Dronten, en biedt daardoor nieuwe economische kansen.

Het bedrijfsleven van Dronten en Lelystad heeft massaal gereageerd op de plannen van de provincie ten aanzien van het traject N23 Lelystad-Dronten. Uit alle reacties blijkt dat het bedrijfsleven gaat voor een aangepaste versie van de variant 2a/b.

De variant waar de voorkeur van de provincie tot nu toe naar uit gaat, voldoet volgens het gezamenlijk bedrijfsleven niet aan alle criteria en uitgangspunten. De provincie kiest voor prijs en niet voor duurzaamheid en veiligheid.

Het z.g. 'badkuipmodel' voldoet wel aan alle criteria en
uitgangspunten en scheidt het lokale en regionale verkeer en is direct het eindtraject voor een toekomstige A23. Daar komt bij dat op langer termijn deze variant het goedkoopst zal zijn.

Om dat model goed bij de provincie tussen de oren te krijgen, ging het pleidooi van het bedrijfsleven vergezeld van een echte badkuip in miniformaat.
Provincie:
Tag(s):