vrijdag, 15. april 2005 - 21:39

Poederbrief Belgisch Consulaat geen Antrax

Bergen op Zoom

Donderdagmiddag werd om 17.30 uur bekend, dat het poeder in de brief die tussen de reguliere post van het Belgisch Consulaat in Roosendaal werd aangetroffen niet het gevaarlijke poeder Antrax bevatte. Wat de stof dan wel is, dat moet nog nader door het laboratorium in Lelystad worden onderzocht.

Twee medewerksters van het Belgisch Consulaat aan de Molenstraat in Roosendaal troffen donderdagmiddag rond 13.30 uur tussen de reguliere post een brief aan waarin een onbekend poeder bleek te zitten. In het belang van de eigen veiligheid waarschuwden de medewerksters de hulpverleningsdiensten, die vrijwel onmiddellijk overgingen tot de afhandeling van de melding volgens een standaard procedure. Zo werd de Molenstraat voor alle verkeer afgesloten. De tien medewerkers van een bank, die onder het consulaat is gelegen, moesten op last van de GGD ook in het pand blijven. Om 17.00 uur werd de Molenstraat weer voor alle verkeer vrijgegeven.

Zodra de brief weer in handen is van de politie zal een onderzoek worden ingesteld wie de mogelijke afzender is. Op dit moment is er geen enkele aanwijzing, dat er enig verband is tussen poederbrieven die onlangs elders in Nederland of Europa zijn aangetroffen. © BON / Miranda van der Sloot
Provincie:
Tag(s):