vrijdag, 4. februari 2005 - 16:07

"Poefele Zitting"

Heerlen

Vrijdagmiddag vond in de stad een "Poefele Zitting" plaats. Oudere inwoners van de stad waren uitgenodigd door de Stichting Pief Paaf Heële Alaaf als een soort tegemoetkoming voor de eventuele overlast van muziek die ze zouden kunnen ondervinden tijdens het carnaval in Heerlen, de komende 3 dagen.

Uiteraard ook voor de gezelligheid. De oudere stadsbewoners werden getrakteerd op “Poefele� en koffie. Poefele is een ander woord voor de in Limburg bekende “nonnevot� of een lekker zoet broodje. Artiesten maakten het feest compleet.

De Stichting Pief Paf Heële Alaaf is in 2002 ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de stichting Horecaondernemers Pancratiusplein-Zuid en C.V. de Winkbülle.
Als wijze van proef werd in datzelfde jaar een feestpaviljoen neergezet op het Pancratiusplein-Zuid. Het werd een succes.
De stichting is na het eerste jaar verder gegaan zonder organisatorische inbreng van de horecaondernemers. In 2003 is het stichtingsbestuur conform de statuten bezet door 5 bestuursleden, die worden ondersteund door vrienden en/of leden van de carnavalsvereniging.
Middels een gevarieerd programma probeert de stichting Jong en oud te amuseren.
Winst maken zit er niet in. Veilig en gezellig de carnaval doorkomen en “kiet� hebben gespeeld is het voornaamste doel.

© BON tekst en foto’s: Jean-Pierre Geusens

Provincie:
Tag(s):