zondag, 9. januari 2005 - 22:09

Poging tot overval leidt tot schietpartij

Sittard

Zaterdagmorgen hebben drie tot nu toe onbekende mannen geprobeerd een overval te plegen op de eigenaar van een groothandel in tuinartikelen. De overval vond plaats omstreeks 11.00 uur toen de 36-jarige eigenaar van de zaak met zijn auto vanaf zijn woning aan de Dorpstraat in Sittard wilde vertrekken.

Op zeker moment werd hij, toen hij in zijn auto zat door een van de overvallers benaderd en bedreigd met een vuurwapen. Deze man had een PTT-hesje aan. Toen de Sittardenaar moest uitstappen rende hij plotseling weg van zijn belager en vluchtte zijn tuin in.
Hierop staakte de overvaller zijn poging en ging er vandoor in een bestelbus, waarin twee andere mannen zaten die eveneens een PTT-hesje droegen.
Toen kort daarna de drie overvallers weer aan de woning van de Sittardenaar voorbijreden, werd er over en weer geschoten. Vermoedelijk raakte hierbij niemand gewond. De Sittardenaar heeft de overvallers nog achtervolgd met zijn auto maar raakte hun spoor bijster. Later werd de bestelbus op de Sportcentrumlaan onbeheerd aangetroffen. Een verder onderzoek naar de daders had geen resultaat.
De Sittardenaar werd voor het onbevoegd voorhanden hebben van een vuurwapen aangehouden.© BON/politie Limburg-Zuid
Provincie:
Tag(s):