maandag, 15. augustus 2005 - 15:33

Poging tot verkrachting in Opsporing Verzocht

De Zeeuwse politie vraagt dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht aandacht voor een poging tot verkrachting van een 17 jarig meisje aan de Loodholseweg in Grijpskerke. Het meisje fietste in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 juli omstreeks 02.00 uur over het fietspad van haar werk naar huis toen zij vlak bij de bebouwde kom grens/begraafsplaats aan de Loodholseweg in Grijpskerke door een man van haar fiets de struiken in werd getrokken. Na hevig verzet van het meisje vluchtte de man in een zilverkleurige Audi A4 richting Grijpskerke.

De uitzending is op Nederland 2 en begint om 20.20 uur. De uitzending wordt herhaald op woensdag op Nederland 1 om 15.15 uur.

Vanaf 16 augustus maakt het tv-programma Opsporing Verzocht gebruik van een nieuw telefoonnummer voor reacties en tips. Het nummer 0800 - 6070 (gratis) vervangt dan de verschillende nummers die gebruikt werden. Via dit nummer krijgt de beller 24 uur van iedere dag het callcenter van het KLPD in Driebergen aan de lijn, die dan naar het desbetreffende politiekorps doorverbindt. Hiermee verwachten de producenten van het opsporingsprogramma (de AVRO, het Openbaar Ministerie en KLPD) een betere bereikbaarheid te bewerkstelligen om zo meer misdrijven te kunnen oplossen.

Ook de uitzenddag, het decor en de opzet van het programma zijn vanaf die week anders. De vaste dag van uitzending wordt de dinsdag vanaf 20.20 uur op Nederland 2.

Het telefoonnummer 0800-6070 wordt voortaan gebruikt bij alle landelijk opsporingsberichtgeving.

Ook de site www.vermistepersonen.info van het KLPD gaat dit telefoonnummer gebruiken.

© BON Bron Politie zeeland
Provincie:
Tag(s):