vrijdag, 29. april 2005 - 19:41

Poging wurging 12-jarige jongen

Landgraaf

De politie Limburg-Zuid is op zoek naar getuigen van een poging tot wurging van een 12-jarige jongen. Donderdagmiddag rond 17:30 uur heeft een onbekende man geprobeerd een 12-jarige jongen uit Landgraaf te wurgen. Dit gebeurde op straat, bij de Heistraat in Landgraaf. De jongen hield aan het voorval ernstige kneuzingen over aan zijn hals en nek.

Het slachtoffer fietste donderdagmiddag met een vriendje over de Heistraat. Bij de rotonde Einsteinstraat met de Heistraat hadden ze gezien dat een onbekende man hen achterna fietste. Ongeveer 100 meter voor de houten brug over de Heistraat loopt een trottoir naar rechts. Hier fietsten de jongens over de daar gelegen aarden wal. Dit pad komt uit aan de achterzijde van het hondenuitlaatterrein aan de Strijthagenweg (parallel aan de Heistraat). Op de top van de aarden wal wordt het slachtoffer gesneden door de onbekende man. De man schreeuwt naar de jongens dat daar niet gefietst mag worden en zonder verdere aanleiding knijpt hij de keel van het slachtoffer dicht. Deze weet zich uiteindelijk los te rukken en fietst er met zijn vriendje vandoor. De onbekende man fietst dan weg in de richting van de Heistraat, de verdere route is onbekend.

De politie is dringend op zoek naar getuigen van dit voorval, of mensen die deze man mogelijk hebben zien fietsen. Het signalement van de man is als volgt:
* blanke man
* 18 – 20 jaar
* gezet postuur
* geen baard/snor/sieraden in gezicht
* zeer kort haar tot kaal
Hij droeg een donkerblauwe jas en fietste op een grijze damesfiets met een bagagedrager.
Getuigen kunnen de politie bellen via het landelijk politienummer 0900 – 8844 (lokaal tarief) en vragen naar de recherche Kerkrade. Bron:Politie Limburg-Zuid
Provincie:
Tag(s):